Foods
치킨 가라아게. Chicken Karaage
Noelle
2014. 3. 18. 11:04
Japanese style fried chicken.
만들기도 쉽고 비교적 적은 기름으로 만들 수 있어 닭튀김이 먹고 싶을 때 종종 해 먹는 요리
간장 베이스 소스에 담근 후 하나씩 건져 계란 옷을 입혀주는 데
계란 옷은 닭을 튀겼을 때 촉촉하게 보호해 주는 중요한 역할을 함.
전분을 고루고루 뭍혀 주고 기름에 두 번 튀겨 내면 끝.
맥주 한 잔이면 더 부러울 게 없네.
Ingredients: boneless chicken thighs, soy sauce, grated ginger and garlic,
Japanese sweet sake (you can use the mix of dry wine+honey), salt, pepper, egg, and
vegetable oil for frying
Direction: cut boneless chicken thighs into pieces (bite size),
marinate the pieces with soy sauce mixture and leave 20-30 mins
mixed marinated chicken pieces with beaten egg and coat well.
add corn starch or potato starch
fry chicken twice
DONE.